China dezvoltă arme electromagnetice pe care le-ar folosi într-un conflict cu SUA

469
China dezvoltă arme electromagnetice pe care le-ar folosi într-un conflict cu SUA - soldatichinezi-1311342237.jpg
Armata chineză dezvoltă arme cu puls electromagnetic pe care Beijingul intenționează să le folosească împotriva portavioanelor americane, într-un eventual conflict pe tema Taiwanului, potrivit unui raport de informații publicat joi, relatează The Washington Times.

Fragmente ale studiului Centrului Național pentru Informații privind efectele letale ale armelor cu puls electromagnetic (EMP) și ale celor cu microunde de mare putere (HPM) au arătat că aceste arme fac parte din arsenalul chinez numit "buzduganul asasinului", care ar permite Chinei, inferioară din punct de vedere tehnologic, să învingă forțele militare ale SUA.

Armele cu puls electromagnetic copiază pulsul de raze gamma cauzat de o explozie nucleară, care distruge toate echipamentele electronice, inclusiv computerele și automobilele, pe suprafețe vaste.

Raportul declasificat, redactat în 2005 și obținut de Arhiva Națională de Securitate, o organizație privată, oferă detalii despre armele EMP deținute de China și planurile pentru folosirea lor. "Pentru utilizarea împotriva Taiwanului, China ar putea detona la o altitudine mult mai mică (30-40 de kilometri), pentru a limita efectele EMP la Taiwan și imediata vecinătate a sa", arată raportul. "Racheta balistică cu rază medie de acțiune DF-21 a fost menționată ca platformă pentru un atac cu EMP împotriva Taiwanului", adaugă textul.

Conform raportului, China a efectuat teste cu EMP pe șoareci, șobolani, iepuri, câini și maimuțe, care au suferit probleme la ochi, creier, oase, măduvă și alte organe. "Este clar că adevăratul scop al experimentelor medicale chineze este să afle potențialele efecte umane ale expunerii la EMP puternice și la radiații (cu microunde de mare putere)".

"Capacitățile EMP ale Chinei ar putea fi folosite în două feluri: ca măsură-surpriză după atacul inițial al Chinei împotriva Taiwanului și după ce alte componente (ale grupului de atac de pe portavion) ale SUA s-au mutat într-o poziție vulnerabilă, sau ca bluf pentru a determina Statele Unite să nu apere Taiwanul cu CVBG", acronimul Pentagonului pentru grup de atac de pe portavion.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Mai 2011
Stire din Actual : Osama ben Laden a fost ucis
Pagina a fost generata in 0.8016 secunde