SUA au blocat 800 de milioane de dolari din asistența militară pentru Pakistan

338
SUA au blocat 800 de milioane de dolari din asistența militară pentru Pakistan - pakistan-1310389662.jpg
Casa Albă a anunțat că s-a luat această decizie deoarece relațiile dintre cele două țări au fost afectate de raidul din luna mai în timpul căruia trupele speciale americane l-au ucis pe Osama bin Laden.
Se răcesc relațiile SUA-Pakistan. Washingtonul a anunțat înghețarea a 800 de milioane de dolari, bani destinați Pakistanului printr-un program de asistență miliară.
Casa Albă a anunțat că s-a luat această decizie deoarece relațiile dintre cele două țări au fost afectate de raidul din luna mai în timpul căruia trupele speciale americane l-au ucis pe Osama bin Laden. Reprezentantul administrației de la Casa Albă a declarat că există câteva divergențe și până la rezolvarea acestora asistența financiară, plătită din banii contribuabililor americani, va fi suspendată.
Printre nemulțumiri se numără, scrie New York Times, expulzarea din Pakistan a mai multor oficiali militari. Dar unii analiști susțin că pasul făcut de Statele Unite este greșit, iar Pakistanul ar putea întrerupe orice cooperarea în lupta antiterorism.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Mai 2011
Stire din Actual : Osama ben Laden a fost ucis
Vineri, 28 Ianuarie 2011
Stire din Actual : Obama, blocat de ninsoare în trafic
Pagina a fost generata in 0.4497 secunde