Spania solicită UE să sprijine noile democrații din Africa de Nord și Orientul Mijlociu

845
Spania solicită UE să sprijine noile democrații din Africa de Nord și Orientul Mijlociu - 72c26dade152f790ddc1cb0559c2ba96.jpg
Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero a salutat nașterea noilor democrații în Orientul Mijlociu și Africa de Nord și a făcut apel la Europa să le ofere acestora sprijin economic și politic. El a condamnat violențele, după ce zeci de persoane au murit în confruntările din Libia, și a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să ia în considerare crearea unei bănci pentru a ajuta noile democrații emergente din regiune, așa cum s-a întâmplat cu estul Europei, după căderea Zidului Berlinului, în 1989.
Amplificarea violențelor și răspândirea protestelor din Libia amenință să pună capăt celor patru decenii de putere ale lui Muammar Gaddafi, după ce liderii Tunisiei și Egiptului au fost înlăturați de la putere, în urma unor revolte populare.
De asemenea, mii de marocani au ieșit pe străzi, cerând ca regele Mohammed să renunțe la o parte din puteri. Zapatero susține, însă, că Marocul, vecinul sudic al Spaniei, se află într-o situație diferită de alte țări, unde au avut loc revolte populare, deoarece are deja un sistem cu mai multe partide.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Iulie 2010
Stire din Sport : Spania e cea mai bună din lume
Pagina a fost generata in 0.9381 secunde