Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud

Spania e cea mai bună din lume

643
Spania e cea mai bună din lume - c1fd95299ad8d022093c50740184a3be.jpg
"Furia roșie" s-a încoronat și campioană mondială, după ce, în urmă cu doi ani, cucerise titlul european.

După 1-0 în prelungiri (Iniesta 116) cu Olanda, în finala mare a Campionatului Mondial din Africa de Sud, Spania este în delir. După titlul european, în 2008, a venit, acum, și cel mondial, care răsplă-tește cel mai frumos joc din lume, acest încântător "tiki-taka".
Au jucat: Olanda (selecționer, Bert Van Marwijk): Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst (cpt.) (105 Braafheid) - Van Bommel, De Jong (99 Van Der Vaart) - Robben, Sneijder, Kuyt (71 Elia) - Van Persie.
Spania (selecționer, Vicente Del Bosque): Casillas (cpt.) - S. Ramos, Pique, Puyol, Capdevila - Busquets, Xabi Alonso (87 Fabregas) - Iniesta, Xavi, Pedro (60 J. Navas) - D. Villa (106 F. Torres).

v v v
Jucătorii spanioli ai formației FC Barcelona, Carles Puyol, Xavi Hernandez și Andres Iniesta, au câștigat toate trofeele posibile, de la campionatul Spaniei, la Liga Campionilor, titlul european și culminând, acum, cu titlul mondial.
v v v
Meciul dintre Spania și Olanda a fost finala Cupei Mondiale cu cele mai multe cartonașe acordate în întreaga istorie a competiției. Arbitrul englez Howard Webb a acordat 14 cartonașe galbene și unul roșu. Primul cartonaș galben într-o finală de Cupă Mondială a fost acordat în 1966, la meciul Anglia - Germania, scor 4-2, iar primul roșu a fost dat la finala din 1990, Germania - Argentina, scor 1-0.
v v v
Uruguayanul Diego Forlan a fost desemnat cel mai bun jucător al Campionatului Mondial. Cu 23,4 la sută din voturile exprimate de persoanele acreditate la CM, Forlan i-a depășit pe olandezul Sneijder (21,8%) și spaniolul David Villa (16,9%). Pe lângă cei trei au mai fost nominalizați: Asamoah Gyan (Ghana), Iniesta (Spania), Xavi (Spania), Messi (Argentina), Mesut Özil (Germania), Schweinsteiger (Germania) și Robben (Olanda). Cel mai bun portar al turneului a fost spaniolul Casillas.
v v v
Mijlocașul echipei naționale a Germaniei, Thomas Muller, a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al turneului final al Cupei Mondiale din Africa de Sud, a anunțat FIFA. Muller (20 de ani), care a mai câștigat și titlul de golgheter al Cupei Mondiale, cu cinci reușite și trei pase decisive, a cucerit medalia de bronz în Africa de Sud, după ce Germania a învins Uruguayul în finala mică, cu scorul de 3-2. Numărul de pase decisive este al doilea criteriu de departajare pentru desemnarea câștigătorului Balonului de Aur, după numărul de goluri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4165 secunde