Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud

Spania i-a venit de hac Germaniei cu Tiki-Taka

693
Spania i-a venit de hac Germaniei cu Tiki-Taka - 45d5e11069c87edb7e7bdd4b5b885d46.jpg

Articole de la același autor

Trofeul suprem și-l vor disputa, duminică, 11 iulie, Olanda și Spania, ibericii calificându-se în finală după ce au învins Germania în penultimul act.
Organizarea, rigoarea și eficiența nemțească, atât de ladmirate în "șocurile" cu Anglia (4-1) și Argentina (4-0), au pălit în fața rafinamentului și a jocului de pase spaniole. Ibericii s-au impus cu 1-0 (Puyol 73) și au acces în marea finală pe ritm de "tiki-taka", încântătorul lor joc. Germanii și-au pierdut busola în fața "furiei roșii".
"Am reușit cel mai bun meci al nostru de până acum la acest Mondial. Sunt extrem de satisfăcut. Acum trebuie să câștigăm și finala", a declarat golgeterul spaniol David Villa.
"Toți jucătorii au fost extraordinari. Am realizat o mare performanță, dar mai avem un meci, care nu va fi deloc ușor, olandezii sunt redutabili", a spus și selecționerul Vicente Del Bosque.
De cealaltă parte, Philipp Lahm, căpi-tanul Germaniei, nu și-a putut ascunde dezamăgirea și decepția. "Am încercat să jucăm cât am putut de bine, dar norocul ne-a ocolit. Luptăm pentru locul trei, însă nu mai avem nicio tragere de inimă", a arătat Lahm. În finala mică, Germania va întâlni Uruguay, sâmbătă, 10 iulie, de la ora 21,30.
O zi mai târziu, de la aceeași oră, se joacă finala Olanda - Spania, care este primul meci dintre cele două formații la un Campionat Mondial sau European. Batavii și ibericii s-au confruntat oficial la Jocurile Olimpice din 1920 și în preliminariile Europenelor din 1984, în rest susținând numai meciuri amicale. Ultima victorie oficială a Spaniei cu Olanda datează din 1983. Precedentele două partide, amicale, s-au jucat în 2000 și 2002 și s-au încheiat cu victoria "Portocalei Mecanice".
Până acum, Spania și Olanda au nouă întâlniri directe, fiecare echipă câștigând câte patru meciuri, iar unul încheindu-se la egalitate, în 1987.
Dacă învinge duminică, Spania se alătură Germaniei și Franței pe lista echipelor care au câștigat, unul după altul, un European și un Mondial (sau invers). Germania s-a impus la Euro 1972 și la CM 1974, iar Franța la CM 1998 și la Euro 2000. Spania participă la întrecerea din Africa de Sud din postura campioanei europene en-titre.

Germania (selecționer, Joachim Low): Neuer - Lahm (cpt.), Mertesacker, Friedrich, J. Boateng (52 Jansen) - Khedira (81 Gomez), Schweinsteiger - Trochowski (62 Kroos), Ozil, Podolski - Klose.
Spania (selecționer, Vicente Del Bosque): Casillas (cpt.) - S. Ramos, Pique, Puyol, Capdevila - Busquets, Xabi Alonso (90+3 Marchena) - Iniesta, Xavi, Pedro (86 D. Silva) - D. Villa (81 F. Torres).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Iunie 2010
Stire din Sport : Știri de la Mondial
Pagina a fost generata in 0.4431 secunde