Egiptul cere înghețarea averilor lui Mubarak și ale familiei acestuia

1130
Egiptul a cerut oficial înghețarea averilor fostului președinte egiptean Hosni Mubarak și ale familiei acestuia, în străinătate, a anunțat procurorul general Abdel Megid Mahmoud.
Pe lângă fostul președinte egiptean, care a demisionat la 11 februarie, respectiva solicitare se referă la soția lui Mubarak, Suzanne, la cei doi fii ai acestuia, Alaa și Gamal, și la cele două nurori, Rasekh și Khadiga al-Gammal, se menționează într-un comunicat oficial difuzat la Cairo.
Se crede că familia Mubarak s-ar fi îmbogățit spectaculos în cei 30 de ani, perioadă în care fostul președinte egiptean a condus cu mână de fier țara, înainte să fie obligat să demisioneze de o mișcare de protest declanșată la 25 ianuarie.
Egiptul ceruse deja înghețarea averilor unor foști miniștri sau responsabil ai regimului Mubarak, dar nu a făcut demersuri oficiale împotriva fostului președinte și a familiei acestuia.
Conform unor apropiați, Hosni Mubarak se află în stațiunea egipteană Sharm el-Sheikh, la Marea Roșie, de la plecarea sa de la putere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Februarie 2011
Stire din Actual : Egiptul, afectat de noi proteste și greve
Pagina a fost generata in 2.045 secunde