Starea de sănătate a lui Mubarak: "critică, dar stabilă"

215
Starea de sănătate a lui Mubarak:
Fostul președinte egiptean Hosni Mubarak (84 ani) este într-o stare de sănătate "critică, dar stabilă", a anunțat, ieri, o sursă a Ministerului de Interne de la Cairo, citată de AFP.

Autoritățile examinează acum posibilitatea transferării lui Mubarak într-un spital militar din sudul capitalei egiptene, Cairo, unde a fost internat înainte de 2 iunie, când a fost pronunțată împotriva sa sentința de condamnare la temniță pe viață.

De la sosirea sa în penitenciarul Tora, Mubarak suferă de depresie gravă, de probleme respiratorii și de hipertensiune, fiind instalat în secția medicală a închisorii, conform aceleiași surse, care a preferat anonimatul.

Hosni Mubarak a fost condamnat pe viață pentru implicare în represiunea mișcării de protest declanșată la începutul lui 2011 și soldată cu demisia sa forțată, la 11 februarie a aceluiași an.

Tribunalul l-a acuzat că nu a luat măsuri corespunzătoare pentru a împiedica pierderile de vieți omenești, nu de răspundere directă în represalii. Acuzațiile de corupție ce le-au fost aduse fostului "rais" egiptean și celor doi fii ai săi, Gamal și Alaa, nu au fost reținute.

Încă șase foști demnitari egipteni din domeniul securității au fost achitați, nemulțumind o mulțime de egipteni care acuză justiția de lipsă de obiectivitate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.367 secunde