Statele UE, obligate prin lege să realizeze economii de energie

156
Statele UE, obligate prin lege  să realizeze economii de energie - parlament-1347453050.jpg
Parlamentul european a adoptat o lege care obligă statele UE să întocmească programe de economisire a energiei în sectorul public și constrânge toate marile companii să realizeze audituri energetice, transmite AFP. 


"Aprobând directiva asupra eficienței energetice, Parlamentul european a adoptat un pilon care lipsea în strategia europeană de luptă împotriva încălzirii clima-tice", ceea ce în plus "va reduce semnificativ costurile tot mai mari ale dependenței noastre față de importurile de energie, ce s-au cifrat la 488 miliarde de euro în anul 2011", a afirmat eurodeputatul ecologist luxem-burghez Claude Turmes, care a susținut textul în Parlament.

Legea obligă statele să renoveze 3% din suprafața la sol a clădirilor administrației cen-trale, iar din luna martie 2013, fiecare țară din UE trebuie să-și fixeze obiective naționale de eficiență energetică. Companiile energetice vor trebui să realizeze în fiecare an economii de energie echivalente cu 1,5% din vânzările lor și toate marile societăți vor fi supuse odată la patru ani unui audit energetic ce va fi realizat de experți independenți.

Statele membre UE vor avea la dispoziție 18 luni pentru a transpune prevederile directivei europene în legislațiile naționale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3392 secunde