SUA își țin sistemul antirachetă departe de nasul Rusiei

282
SUA își țin sistemul antirachetă departe de nasul Rusiei - scutantiracheta-1332342899.jpg
Statele Unite nu au furnizat niciodată Rusiei informații secrete cu privire la instalarea unor elemente ale sistemului american antirachetă în Europa, a declarat Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

La începutul acestei luni, presa a scris că Statele Unite păreau să plănuiască să ofere Rusiei acces la "date secrete" nespecificate, posibil cu privire la viteza de ardere a versiunii modificate a rachetei de tip SM-3, care urmează să devină interceptorul de bază în cadrul sistemului american antirachetă din Europa până în 2020, relatează RIA Novosti.

"Statele Unite nu au transferat nicio informație secretă despre caracteristici tactice și tehnice privind vreo rachetă sau orice alt element al scutului (antirachetă) instalat", a declarat Riabkov pentru RIA Novosti.

Rusia se opune de mai mulți ani unor planuri americane de instalare a unui scut antirachetă în Europa de Est, în Polonia, România și Cehia.

Diplomatul a apreciat că a venit "timpul să se pună capăt speculațiilor din Statele Unite cu privire la situația curentă a dialogului asupra apărării antirachetă" și că este necesar ca negocierile să se concentreze asupra problemelor importante. "Pe lângă alte probleme de care suntem interesați, mai înainte vrem să știm care sunt criteriile obiective potrivit cărora sistemul (antirachetă al) Statelor Unite și NATO nu este îndreptat împotriva Rusiei, așa cum suntem asigurați constant", a continuat Riabkov, adăugând că "încă nu există progrese în elaborarea unor asemenea criterii".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Martie 2012
Stire din Monden : Inna, turneu în SUA
Pagina a fost generata in 0.5108 secunde