SUA, pregătite să coopereze cu Vladimir Putin, dar cer anchetă privind neregulile din alegeri

342
SUA, pregătite să coopereze cu Vladimir Putin, dar cer anchetă privind neregulile din alegeri - putin-1330992050.jpg
Statele Unite s-au declarat "pregătite să coopereze" cu Vladimir Putin după ce rezultatele vor fi validate, a afirmat Departamentul de Stat într-un comunicat, subliniind că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a apreciat că un "câștigător net" s-a văzut după alegeri.

Statele Unite "iau totuși notă de preocuparea OSCE privind circumstanțele în care s-a derulat campania", a adăugat diplomația americană.

Derularea alegerilor a fost criticată luni de misiunea de observatori a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) la Moscova.Campania "a fost în mod clar orientată în favoarea unui candidat", iar concurența nu a fost echitabilă, a precizat OSCE, care a remarcat de asemenea nereguli la numărătoarea voturilor "în aproape o treime din secțiile de vot".

"Cerem Guvernului rus să efectueze o anchetă independentă și credibilă privind toate neregulile semnalate", a indicat Departamentul de Stat.

"Așa cum subliniază raportul OSCE, luăm de asemenea notă de noile măsuri adoptate de Comisia Electorală Centrală (rusă) pentru a ameliora transparența procesului electoral după alegerile din decembrie", a precizat Departamentul de Stat.

Vladimir Putin a câștigat scrutinul cu aproape 64 la sută din voturi, potrivit rezultatelor aproape definitive publicate de Comisia Electorală Centrală.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3476 secunde