Te iubesc, să moară mailu’!

544

Articole de la același autor

Mesajele de Valentine’s Day din acest an nu au transmis, după cum previzionau specialiștii de la Trend Micro, numai declarații de dragoste, ci și viruși și alte tipuri de malware, românii contribuind cu 19,3% la activitatea malițioasă a rețelei de roboți Storm, arată un comunicat al companiei Gecad, citat de NewsIn.
Potrivit comunicatului, în ultimele 30 de zile înainte de data de 14 februarie (Valentine’s Day), laboratoarele Trend Micro au monitorizat activitatea Storm, una dintre cele mai periculoase rețele de roboți (botnet) din Internet, iar conform raportului emis de către TrendLabs, 19,3% din activitatea rețelei Storm în regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) este generată din România. Alte țări cu rating mare sunt Rusia - 33,5%, Polonia -13% și Germania cu 8,6%.
"Toate aceste cifre trebuie să tragă un semnal de alarmă printre utilizatorii români. Raportul Trend Micro arată că 19,3% dintre calculatoarele din rețeaua Storm au fost «recrutate» din România, iar acest lucru a fost posibil din cauza faptului că mulți utilizatori individuali, dar și unele companii, nu își securizează sistemele informatice prin care se conectează la Internet. Probabil că majoritatea computerelor infectate nu au aplicații de securitate instalate și actualizate sau funcționează cu software piratat care, de cele mai multe ori, nu permite actualizarea la o nouă versiune sau «repararea» prin instalarea unor patch-uri de securitate", susține Alexandru Molodoi, de la Gecad Net.
Potrivit reprezentanților companiei, Storm și-a trimis "mesajele de dragoste" către utilizatori din întreaga lume.
"Cei care operează această rețea fac tot posibilul ca să-și păstreze supremația în mediul infractorilor cibernetici. În ultimele zile, principala lor ocupație a fost să trimită mesaje spam prin care încearcă să păcălească utilizatorii să urmeze diverse link-uri malițioase, iar Valentine’s Day este o ocazie foarte bună pentru face cât mai multe victime", se mai arată în comunicat.
Mesajele spam sunt trimise la utilizatori sub formă de text, dar conțin link-uri care conduc către site-uri periculoase ce afișează imagini specifice Zilei îndrăgostiților. Ca de obicei, dacă un utilizator dă click pe una dintre imagini și execută fișierul numit Valentine.exe, detectat de către aplicațiile de securitate Trend Micro ca fiind troianul Troj_Nuwar.Ke, calculatorul de pe care s-a acționat va deveni parte a rețelei Storm putând fi utilizat ulterior infectării pentru acțiuni malițioase.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8268 secunde