Tensiuni enorme în Partidul Comunist Chinez

364
Tensiuni enorme  în Partidul Comunist Chinez - partidulchinez-1332512395.jpg
Soarta oficialilor de rang înalt Bo Xilai și Zhou Yongkang, înlăturați săptămâna trecută din Partidul Comunist Chinez, subliniază o puternică luptă din interiorul formațiunii, între reformiști și tradiționaliști, scrie LA Times.

Potrivit presei chineze, 3.300 de membri ai partidului au fost trimiși în această săptămână la Beijing, pentru "perfecționare ideologică".

Pe siteuri chineze întreținute de persoane care au plecat din statul comunist s-a lansat chiar zvonul că Bo Xilai, o figură populară printre tradiționaliștii neo-maoiști, și liderul Comitetului pentru Afaceri Politice și Legislative al Partidului Comunist Chinez, Zhou Yonkkang, pregăteau o lovitură de stat.

Totuși, deși acestea erau doar zvonuri, o anumită îngrijorare s-a simțit la Beijing, scrie corespondentul LA Times. Agenții de securitate au fost mult mai prezenți în ultimele zile, iar trupe înarmate și-au făcut apariția în stațiile de metrou.

Jin Zhong, un analist cu experiență, stabilit în Hong Kong, spune că zvonurile despre o lovitură de stat sunt nefondate, dar este de părere că tensiunile dintre cei care inițiază reforme economice și tradiționaliștii sunt evidente.

"Nu s-a ajuns la punctul în care vom auzi focuri de armă, dar avem un puternic conflict, în derulare", a spus acesta. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3783 secunde