Defrișările ilegale aduc profituri de 10 miliarde de dolari anual în toată lumea

400
Defrișările ilegale aduc profituri de 10  miliarde de dolari anual în toată lumea - exploatareforestiera-1332343073.jpg
Defrișările ilegale pe plan mondial generează profituri de ordinul a 10-15 miliarde de dolari anual (între 7,5 și 11 miliarde de lire sterline) , se menționează într-o nouă analiză a Băncii Mondiale pe acest subiect, potrivit BBC News.

Într-un raport intitulat "Justiție pentru pădure", Banca Mondială semnalează faptul că majoritatea exploatărilor forestiere ilegale este gestionată de crima organizată și că o parte substanțială din acest profit merge spre oficialii corupți.

Printre țările cele mai afectate de defrișările ilegale forestiere figurează Indonezia, Madagascar, precum și mai multe state din vestul Africii.

"Noi trebuie să luptăm cu crima organizată, împotriva exploatărilor forestiere ilegale, așa cum ne-am lupta împotriva infractorilor care vând droguri sau se ocupă de extorcări", consideră Jean Pesme, manager la Banca Mondială pentru integritatea pieței. El recomandă ca donatorii să finanțeze programe care să consolideze capacitatea forțelor de aplicare a legii în combaterea comerțului ilegal de lemn.

Experții BM au calculat că suprafața de pădure defrișată ilegal într-o secundă echivalează cu mărimea unui teren de fotbal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2798 secunde