Tensiuni în Golful Persic: 10 marinari americani, reținuți și interogați în Iran

110
Tensiuni în Golful Persic: 10 marinari americani, reținuți și interogați în Iran - armata-1452671843.jpg

Articole recomandate

Incident cu potențial exploziv: două mici ambarcațiuni ale Marinei SUA din Golful Persic, cu 10 marinari la bord, se află în custodia autorităților iraniene, anunță Realitatea.net.


Marinarii de pe cele două nave americane cu care Washingtonul a pierdut contactul în Golful Persic sunt în prezent interogați de autoritățile iraniene, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al Gardienilor Revoluției, forța de elită a regimului de la Teheran, transmite Reuters, care citează agenția de presă Tansim.

Reprezentantul Gardienilor Revoluției a precizat că, după arestarea marinarilor americani de către Iran, portavionul american USS Truman a acționat în mod 'provocator și neprofesionist' timp de 40 de minute prin realizarea unor manevre în Golful Persic.

Gardienii Revoluției au adăugat că informațiile privind eliberarea marinarilor americani sunt simple speculații.

Pentagonul a admis că a pierdut contactul cu două ambarcațiuni de dimensiuni mici ale Marinei SUA, dar a precizat că a primit asigurări de la Teheran că echipajele și bărcile vor fi returnate.

Cele două ambarcațiuni se aflau pe ruta dintre Kuwait și Barhrain în momentul în care au pierdut contactul cu centrul.

Motivul pentru care cele două bărci au ajuns în custodia Iranului este deocamdată neclar.

Potrivit unui oficial din cadrul Ministerului Apărării american, Statele Unite așteaptă ca problema să fie rezolvată În cel mai scurt timp. De altfel, CNN notează că secretarul de stat John Kerry l-a contactat deja pe omologul său iranian pentru rezolvarea incidentului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3117 secunde