Tensiuni în Marea Chinei: Japonia se pregătește pentru ce e mai rău

116
Tensiuni în Marea Chinei:  Japonia se pregătește pentru ce e mai rău - china-1375506119.jpg

Articole recomandate

Patru nave ale Pazei de Coastă chineze au intrat, ieri, în apele teritoriale ale Insulelor Senkaku, în Marea Chinei de Est, controlate de Japonia, dar revendicate de China, a anunțat Paza de Coastă niponă, citată de AFP. Cele patru nave au pătruns către ora locală 09.30 (03.30, ora României) în zona de 12 mile maritime (aproximativ 22 de kilometri) din jurul Insulelor Senkaku, revendicate de Beijing sub numele Diaoyu. Este a doua oară când China își trimite Paza de Coastă în această regiune, după ce Beijingul a reorganizat săptămâna trecută mai multe unități maritime (administrația pescuitului, vămi, supraveghere maritimă) sub denumirea unică de Pază de Coastă.

Potrivit unor experți, această schimbare riscă să conducă la o creștere a numărului de nave înarmate în această regiune, în care unii se tem, în special Statele Unite, de apariția unui incident grav între japonezi și chinezi.

Tensiunea a crescut puternic între chinezi și japonezi începând din septembrie, când Guvernul japonez a naționalizat trei dintre cele cinci Insule Senkaku, cumpărându-le de la proprietarul lor privat japonez. Această inițiativă a declanșat o săptămână de manifestații antijaponeze, inclusiv unele violente, în numeroase orașe din China. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4721 secunde