Tensiuni în Ucraina. Poliția a intrat în forță în manifestanți

109
Tensiuni în Ucraina. Poliția a intrat în forță în manifestanți - manifest-1386748937.jpg

Articole recomandate

Peste 10.000 de persoane au venit în această dimineață în Piața Independenței din Kiev, în pofida asaltului poliției ucrainene, care a demolat, cu câteva ore înainte, baricadele opoziției proeuropene, potrivit AFP.
Mii de persoane s-au alăturat manifestanților din piața centrală din Kiev, aflată în centrul mobilizărilor proeuropene de aproape trei săptămâni, potrivit unui jurnalist al AFP aflat la fața locului, în timp ce postul de televiziune 5 Kanal avansa cifra de 15.000 de manifestanți în jurul orei 04.15 GMT (06.15 ora României).
Forțele de ordine ucrainene au trecut miercuri de baricadele plasate de manifestanții proeuropeni care ocupă piața Independenței din Kiev și avansează progresiv asupra locului, au constatat reporterii AFP.
Reuniți cu sutele la marginile zonei, polițiștii au început să îi disperseze pe manifestanți cu ajutorul scuturilor cu puțin înainte de ora 02:00, au constatat jurnaliștii AFP aflați la fața locului.
Bazându-se pe o decizie a justiției și cerând manifestanților să rămână calmi, aceștia au trecut de baricadele plasate la mai multe intrări în piață, aflată în centrul mișcării de contestare stârnite de refuzul președintelui Viktor Ianukovici de a semna la sfârșitul lui noiembrie un acord de asociere cu Uniunea Europeană. Aceștia au demontat de asemenea mai multe corturi montate în piață.
"Poliția acționează în cooperare cu serviciile comunitare pentru a debarasa baricadele care blochează trecerea", a declarat un purtător de cuvânt al poliției capitalei ucrainene pentru AFP.
Televiziunea arăta tractoare și angajați în veste portocalii care demontau baricadele formate de manifestanții strânși în piață.
Cele câteva sute de manifestanți au început să cânte imnul ucrainean iar reprezentanții opoziției au pornit rugăciuni de pe scena montată în piață.
Operațiunea intervine după ce președintele ucrainean a primit-o timp de trei ore marți pe lidera diplomației UE, Catherine Ashton.
În noaptea de luni spre marți, forțele de ordine au dispersat manifestanții care păzeau baricadele din cartierul guvernamental vecin ce perturbau trecerea către sediul guvernului și președinției.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Decembrie 2013
Stire din Actual : "Jos, parazit comunist!"
Vineri, 06 Decembrie 2013
Stire din Actual : Americanii susțin poporul ucrainean
Pagina a fost generata in 0.4544 secunde