Teroriștii care acționează singuri, foarte greu de detectat

291
Teroriștii care acționează singuri, ca norvegianul Anders Behring Breivik, autorul atacurilor din iulie 2011 soldate cu 77 de morți, sunt extrem de dificil de detectat, a dat asigurări oficiul european de poliție Europol.

"Teroriștii care acționează singuri sau în grupuri mici sunt extrem de dificil de detectat", a precizat orga-nizația de cooperare polițienească în raportul său pe 2011 privind terorismul, referindu-se în special la Anders Behring Breivik.

Ostil multiculturalismului și "invaziei musulmane" în Europa, Anders Behring Breivik a deschis focul, la 22 iulie 2011, la o tabără de vară a Tine-retului Laburist de pe insula Utoeya, în apropiere de Oslo, după ce a detonat o bombă în apropierea sediului Guvernului norvegian, provocând moartea a 77 de persoane în total.

"Amenințările serioase nu provin numai de la organizații teroriste stabile, ci din ce în ce mai mult de la actori izolați", subliniază Europol în raportul său, subliniind rolul jucat de Al-Qaida pentru a incita acești "actori solitari". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2103 secunde