UE a decis noi sancțiuni împotriva regimului sirian

240
UE a decis noi sancțiuni împotriva regimului sirian - siria-1335191011.jpg
Uniunea Europeană a decis ieri să impună noi sancțiuni împotriva regimului sirian, interzicând exporturile de produse de lux și limitând exporturile de material folosit pentru reprimarea opozanților, a declarat un diplomat, citat de Mediafax.

"Aceste sancțiuni împotriva Siriei vor fi puse în aplicare", a subliniat această sursă. "Ele acoperă produsele de lux și materialul folosit pentru reprimare".

Sancțiunile au fost decise în cadrul unei reuniuni a ambasadorilor din cele 27 de state membre înaintea unei reuniuni a miniștrilor europeni de Externe, la Luxemburg.

Europenii trebuie să stabilească și cadrul exact de aplicare a măsurii asupra produselor de lux.

Dar făcând acest lucru, UE vizează în mod "foarte simbolic" stilul de viață al cuplului Assad, în timp ce presa a evidențiat recent gustul pentru lux al soției președintelui sirian Bashar al-Assad, Asma, a recunoscut un alt diplomat european sub acoperirea anonimatului.

"Este vorba despre a face să înțeleagă cuplul Assad, dar și clanul său și membrii regimului, că evenimentele din Siria au consecințe și asupra stilului lor de viață personal", a precizat el, recunoscând că acest tip de măsuri pot fi evitate ușor și că ele au în principal un caracter simbolic.

UE vrea să extindă și lista de echipamente, care pot fi folosite pentru reprimarea internă a opoziției sau care pot servi elaborării unor astfel de produse. Unele astfel de produse vor fi interzise, altele necesită un proces de autorizație special, de la caz la caz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3567 secunde