Alegeri prezidențiale în Franța

271
Alegeri prezidențiale în Franța - frantaalegeri-1335105209.jpg
Nicolas Sarkozy, François Hollande și alți opt candidați au intrat, ieri, în primul tur al scrutinului prezidențial din Hexagon. Aproximativ 44 de milioane de francezi cu drept de vot au fost așteptați ieri în fața urnelor, în primul tur al alegerilor prezidențiale, după o campanie electorală dominată de problemele economice. Secțiile de votare au fost deschise la ora 8:45 și s-au închis la 21 în marile orașe, și ora 19 în localitățile mici.

Legea electorală din Franța interzice publicarea de exit-poll-uri înainte de terminarea procesului de vot.

Principalii candidați sunt actualul președinte Nicolas Sarkozy și socialistul François Hollande.

Nicolas Sarkozy militează pentru echilibrarea conturilor publice încă din 2016, creșterea TVA de la 19,6 la 21,2 la sută în vederea finanțării unor scăderi a cheltuielilor patronatelor destinate stimulării competitivității industriei, impozitarea "exilaților fiscal", interzicerea primelor de concediere în contractele de management ("parachutes dorés"), continuarea aplicării unei măsuri ce prevede ca postul unuia din doi funcționari care se pensionează să fie desființat.

Socialistul Hollande susține reducerea deficitului public în vederea atingerii unui echilibru la sfârșitul lui 2017, scăderea costurilor muncii printr-un nou transfer către impozite, o reformă fiscală cu o tranșă de 75% pentru veniturile ce depășesc un milion de euro anual, creșterea impozitului pe avere pentru cei bogați, taxarea patrimoniului "exilaților fiscal", eliminarea unor "găuri fiscale" în valoare de 29 de miliarde de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5532 secunde