Tibetanii denunţă „Jocurile ruşinii” de la Beijing în faţa sediului Comitetului Olimpic Internaţional

112
Tibetanii denunţă „Jocurile ruşinii” de la Beijing în faţa sediului Comitetului Olimpic Internaţional - tibetanii-1643988977.jpg

Articole recomandate

Cinci sute de tibetani au manifestat, joi, în faţa sediului Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) din Lausanne, pentru a protesta împotriva organizării Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, care au început vineri, transmite agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Manifestaţia a fost condusă de un activist cu steagul tibetan pe spate, care s-a deplasat pe schiuri de care era târât drapelul Chinei.

Veniţi din toată Europa, protestatarii au parcurs distanţa de trei kilometri de la sediul CIO până la Muzeul Olimpic în ajunul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing.

Mulţi manifestanţi fluturau steaguri tibetane şi purtau măşti tibetane, afişând pancarte care făceau apel la boicotarea Jocurilor, denunţând ceea ce au calificat ca fiind „Jocuri ale ruşinii” şi scandând „Opriţi încălcările drepturilor omului în Tibet”.

Pe o pancartă se putea vedea un schior în faţa unui tanc ale cărui urme au fost înlocuite de inelele olimpice, o aluzie vizuală la celebra fotografie a unui demonstrant care blochează singur o coloană de vehicule blindate în timpul represiunii mişcării democratice din piaţa Tiananmen din Beijing, în 1989. Pe o alta scria: „Beijing 2022 să nu devină Berlin 1936”.

Tibetanii denunţă cucerirea ţării lor, alipită de facto Chinei în 1951, şi acuză de represiune religioasă şi culturală guvernul central de la Beijing. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : EL E CEL MAI TARE ARCAȘ AL CONSTANȚEI!
Pagina a fost generata in 0.4978 secunde