Tiraspolul și Chișinăul pregătesc un regulament special pentru școlile românești

64
Tiraspolul și Chișinăul pregătesc un regulament special pentru școlile românești - 853851-1404308960.jpg

Articole recomandate

Școlile cu predare în limba română din regiunea transnistriană ar putea funcționa din 1 septembrie în baza unui regulament special stabilit de Chișinău și Tiraspol, a declarat, miercuri, vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov.

Reprezentantul special al președintelui OSCE, Radojko Bogojevic, a declarat, la rândul său, că regulamentul trebuie elaborat până în septembrie. "Problema școlilor cu predare în limba română este una acută. Vreau să vin cu un imbold ca soluția să fie găsită până în luna septembrie, pentru ca activitatea școlară din regiune să nu fie afectată de deciziile politice", a afirmat Radojko Bogojevic, relatează Timpul, în ediția online.

Școlile cu predarea în limba română din regiunea transnistreană au denunțat în mai multe rânduri presiunile politice din partea autorităților separatiste, care au avut loc în pofida avertismentelor Chișinăului și ale organizațiilor internaționale. În replică, autoritățile separatiste de la Tiraspol au afirmat că școlile cu predare în limba română din regiune ar funcționa în anumite privințe ilegal, scrie Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9999 secunde