Concurs Topul dictatorilor: Nicolae Ceaușescu doar locul trei

508
Topul dictatorilor: Nicolae Ceaușescu doar locul trei - c03bb719165d5c7f2be8a3c83fd49442.jpg

Articole recomandate

În timp ce mulți, prea mulți români au ajuns să-l regrete pe Nicolae Ceaușescu, www.cracked. com îi acordă locul trei într-un clasament al liderilor care și-au folosit conaționalii ca jucării pentru mințile lor tulburate. Scurta prezentare a dictatorului carpatin pornește de la fotografia sa ca infractor de drept comun și trece, acid și precis, prin toate etapele evoluției sale ca lider semianalfabet al unui popor care i-a înțeles prea târziu deranjul mintal.
Sunt amintite mai ales momentele care au șocat opinia publică internațională. De exemplu sceptrul pe care și l-a inventat și atribuit, odată cu funcția de Președinte al Republicii Socialiste România, sceptru pentru care însuși Salvador Dali i-a trimis un mesaj ironic de felicitare. Lipsit complet de simțul umorului, Ceaușescu a publicat mesajul lui Dali pe primele pagini ale presei centrale.
Ni se reamintește și costul uriaș pe care l-a plătit România pentru ridicarea Casei Poporului – distrugerea a 19 biserici, șase sinagogi, 30.000 de case și cheltuieli cifrate la peste 10 miliarde de dolari.
Se trece și prin momentele de recunoaștere acordate de marii lideri occidentali, nu este uitată nici tovarășa academician-doctor-inginer și nici cocoloșirea fiului cel mic, afemeiat și alcoolic.
Locul întâi este ocupat de Mao Zedung, iar pe locul doi se află nord-coreeanul Kim II Sung.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 25 Martie 2011
Stire din Actual : Israelul a bombardat Gaza
Pagina a fost generata in 2.7697 secunde