David Coulthard, legenda vie a Formulei 1, a făcut show la Mamaia

Trăiește viața cu 250 km / h

475

Articole de la același autor

Constănțenii și turiștii care au venit, sâmbătă, în Mamaia, nu au avut ce regreta. Ei l-au putut vedea "la lucru" pe unul dintre cei mai valoroși piloți de Formula 1, scoțianul David Coulthard, care a susținut o demonstrație la volanul unui monopost Red Bull Racing.

Peste 10.000 de oameni l-au aplaudat, sâmbătă, pe fostul as al "Marelui Circ", David Coulthard, prota-gonistul unei demonstrații de aproximativ 40 de minute, pe traseul de 1,2 kilometri din stațiunea Mamaia, între Hotelul Rex și Casino.
La volanul mașinii RB1, driverul britanic a turat motorul de trei litri și 950 de cai putere în două reprize a câte 20 de minute, cu o pauză pentru răcirea motorului. Din păcate, ploaia nu a ținut cu orga-nizatorii, iar Coulthard nu a putut atinge viteza maximă a mașinii, de 320 de kilometri la oră, acele ceasurilor de bord arătând "doar" 250 km / h. În schimb, scoțianul și-a încântat publicul cu mai multe plecări în forță și tete-a-queue-uri.
La final, David Coulthard a făcut un tur de onoare cu steagul României în mână, apoi a urcat într-un automobil Audi, în dreapta șoferului și, jumătate ieșit pe geam, a făcut un nou tur de onoare, salutând asistența de pe traseu.

Nu știe cât costă bolidul F1
La conferința de presă premergătoare evenimentului, David Coulthard a declarat că preferă să nu știe cât costă bolidul, pentru a nu avea re-mușcări în cazul în care îl lovește, și a explicat că mașina adusă la Mamaia nu este proiectată să meargă la viteze mici pe drumuri publice.
"Ca pilot, nu trebuie să știi cât costă o astfel de mașină, pentru a nu avea un sentiment de vinovăție când o lovești. Toată lumea cred că își imaginează cum ar fi să meargă cu viteze mari, fără restricții, fără a-l opri poliția", a spus scoțianul.
Potrivit managerului lui Red Bull, Tony Burrows, o aseme-nea mașină poate costa până la 50 de milioane de euro, cu tot cu sumele investite pentru cercetare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9881 secunde