Tratative între China și Coreea de Nord privind situația din peninsula coreeană

138
Tratative între China și Coreea de Nord privind situația din peninsula coreeană - coreeadenord-1371480602.jpg

Articole recomandate

Oficiali din ministerele de externe ale Chinei și Coreii de Nord vor discuta începând de miercuri la Beijing despre situația din peninsula coreeană, după ce SUA și Coreea de Sud au cerut Phenianului acțiuni 'concrete' înaintea inițierii unui dialog, relatează AFP, citându-o pe Hua Chunying, purtătoarea de cuvânt a diplomației chineze.

Ministrul chinez adjunct de externe, Zhang Yesui, îl va primi pe înaltul diplomat nord-coreean Kim Gye-Kwan, un veteran al deplasărilor în China și al discuțiilor legate de programul nuclear nord-coreean.

Întrevederile se înscriu în 'dialogul strategic' dintre China și Coreea de Nord, două state aliate, dar ale căror relații s-au tensionat după recentele tiruri cu rachete și teste nucleare ale Phenianului.

Pe data de 24 mai, un emisar al lui Kim Jong-Un a fost primit la Beijing de președintele chinez Xi Jinping, căruia i-a transmis o scrisoare din partea liderului nord-coreean. Emisarul i-a spus șefului statului chinez că țara sa este pregătită să 'acționeze activ' pentru 'a rezolva problemele pe calea dialogului'. Cu această ocazie, președintele chinez a reafirmat necesitatea denuclearizării peninsulei coreene.

Dar încrederea este încă departe de a reveni în peninsula divizată, așa cum a dovedit-o și anularea bruscă de săptămâna trecută a primelor negocieri din ultimii șase ani dintre cele două Corei, ca urmare a unei neînțelegeri legate de componența delegațiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7039 secunde