Trei libanezi, condamnați la pedeapsa cu moartea pentru spionaj în favoarea Israelului

711
Un tribunal militar a condamnat vineri la moarte trei libanezi, aceștia fiind găsiți vinovați pentru spionaj în favoarea Israelului, a anunțat o sursă judiciară, relatează AFP.

Tribunalul "l-a condamnat la pedeapsa cu moartea pe deținutul Moussa Ali Moussa, găsit vinovat de contactarea inamicului israelian și de faptul cã i-a furnizat informații", a declarat această sursă. Respectivul a furnizat Israelului, între 2000 și 2010, "informații despre oficiali (din cadrul mișcării șiite) Hezbollah și centre subordonate" acestui puternic partid islamist, potrivit tribunalului.

Instanța militară i-a condamnat la moarte, în contumacie, și pe Ali Sweid și Ahmed Hussein Abdallah, tot pentru spionaj în favoarea Israelului.

În ultimii ani au fost arestate peste 100 de persoane în Liban sub acuzația de spionaj în contul Israelului, inclusiv militari și angajați din sectorul telecomunicațiilor. Până în prezent, cinci persoane au fost condamnate la moarte, dar niciuna dintre sentințe nu a fost executată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4097 secunde