Trei miniștri bulgari, spioni ai serviciilor secrete comuniste

150
Trei membri ai guvernului de dreapta, aflat la putere din iulie în Bulgaria, au fost spioni ai serviciilor secrete în perioada comunismului, a anunțat, ieri, Comisia însărcinată cu deschiderea arhivelor istorice ale țării, relatează AFP.
Comisia a identificat un ministru și doi viceminiștri care au spionat în perioada comunistă, după analizarea informațiilor despre peste 40 de membri ai Guvernului bulgar.
În 2001, o anchetă vizând membri ai Parlamentului, a arătat că Bojidar Dimitrov, în vârstă de 63 de ani, în prezent ministru fără portofoliu însărcinat cu moștenirea culturală și comunitățile bulgare din străinătate, a fost agent al serviciilor secrete și de contraspionaj comuniste. Dimitrov a explicat că activitățile sale au constat în cercetarea documentelor privind istoria Bulgariei în arhivele țărilor străine.
Ceilalți doi foști spioni sunt viceministrul de externe Krasimir Kostov, în vârstă de 52 de ani, și colegul său din Ministerul de Interne Pavlin Dimitrov, în vârstă de 57 de ani, care a lucrat în acest minister și înainte de căderea comunismului, în urmă cu 20 de ani.
Niciunul dintre oficialii vizați nu a făcut niciun comentariu miercuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5198 secunde