Triplă catastrofă naturală și nucleară din Japonia / Mii de victime, comemorate

167
Triplă catastrofă naturală și nucleară din Japonia / Mii de victime, comemorate - bp25-1457684797.jpg

Articole recomandate

Japonia comemorează, azi, cu solemnitate, cutremurul, tsunami-ul și accidentul nuclear care au avut loc la Fukushima în urmă cu cinci ani și ale căror traume nu au fost depășite, scriu agențiile de presă internaționale.


De la primele ore ale dimineții, mii de oameni sunt de așteptați pe un traseu de peste 500 de kilometri în zonele de coastă afectate de dezastre.

În ciuda frigului și a burniței, ei se vor reculege în tăcere, ca în fiecare an, cu flori și lumânări în mâini, la Sendai, Ishinomaki, Rikuzentakata, Minamisanriku și în alte locuri din nord-estul țării, scrie agenția France Presse (AFP).

"Japonia nu va renaște fără reconstrucția Tohoku" (nord-est), a declarat joi prim-ministrul Shinzo Abe, la o conferință de presă. Tohoku este o regiune din partea de nord-est a insulei Honshu, care cuprinde 6 prefecturi și în care a fost situat epicentrul cutremurului.

La 11 martie 2011, un număr de 18.456 vieți au fost spulberate de un val de zece metri înălțime, despre care se spune în Japonia că apare "odata la un mileniu", amintește Reuters. După cinci ani de la catastrofă 2.562 de persoane rămân date dispărute, probabil pentru totdeauna, notează AFP și DPA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4841 secunde