"Triunghiul Bermudelor" de la Năvodari

772

Articole de la același autor

Prefectul Dănuț Culețu recunoaște că situația din consiliul local ține mai mult de sfera paranormalului. "E Triunghiul Bermudelor la Năvodari", a declarat Culețu, amuzat de modul în care dispar și reapar consilieri locali, hotărâri de consiliu și procese verbale.
Zecile de contestații, acțiuni în instanță și decizii judecătorești au blocat de-a dreptul activitatea administrației din Năvodari, prefectura asistând amețită la schimbul de acuzații dintre tabăra lui Calapod și cea a PSD-PNL.
Prefectul Dănuț Culețu a declarat, ieri, că nu a dat, încă, aviz de legalitate pe nicio hotărâre de consiliu adoptată la ultima ședință din 28 februarie.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că pentru a descâlci situația, va fi luat fiecare consilier în parte și se va analiza legalitatea mandatului său și hotărârile pe care le-a votat. "Am solicitat toate hârtiile și procesul verbal al ședinței pentru a vedea dacă și cine a votat. Va trebui să stabilim care sunt consilierii în funcție și care sunt cei care nu aveau dreptul să voteze", a mai adăugat Culețu.
Prefectul a ținut să precizeze că dreptul de vot al unui consilier local nu poate fi revocat prin votul majorității aleșilor locali, ci doar de instanța de judecată și în anumite situații prevăzute de lege.

Ședință de consiliu la ceas de taină
Tensiunea și scandalul iscat în jurul proiectelor de hotărâre par să dicteze în continuare activitatea Consiliului Local Năvodari, la fel ca și, de altfel, statutul echivoc al unora dintre consilierii locali. În sensul acesta, consilierii PSD și PNL au convocat, luni seară, o ședință extraordinară, fără știința primarului și a celorlați colegi.
Ieri, primarul Tudorel Calapod a trimis un comunicat de presă prin care contestă legalitatea ședinței. "Nu a existat convocator pentru această ședință, iar primarul nu a fost anunțat despre intenția aleșilor locali PSD și PNL, întâlnirea nefiind altceva decât o ședință de partid", spune edilul șef.
Mai mult decât atât, primarul menționează: "Consiliul Local ilegal întrunit nu a dat dovadă decât de faptul că nu dorește ca hotărârile instanței să fie aplicate și vrea, în continuare, să arunce orașul Năvodari în mizerie și lipsuri".

Matei, uneltitorul șef
În replică, social-democratul Nicolae Matei, cel care a convocat întrunirea, adversar declarat al edilului, susține că "ședința susținută luni seara a fost, spre deosebire de cea din 28 februarie, legală și, de asemenea, a fost depus la sediul primăriei și convocatorul ședinței, luni dimineața, pentru că sâmbătă și duminică primăria a fost închisă". Totodată, Matei a ținut să precizeze: "Calapod a fost la ședința de aseară (n.r.- luni seara), a intrat în sală, dar a refuzat să participe la dezbateri. Dacă s-ar fi găsit vicii de procedură, aparatul tehnic ar fi consemnat asta, dar din moment ce ședința a fost legală...".
Matei spune că "la ședință a fost adoptată, de către consilierii PNL și PSD, revocarea hotărârilor de pe ordinea de zi a ședinței din 28 februarie, de la numărul 58 la 96 inclusiv, pe motiv că erau votate ilegal și, mai mult, la întâlnire participaseră și patru consilieri locali ale căror mandate de drept încetaseră". Nu în ultimul rând, el a declarat și că, pentru că mandatul său de președinte al CL Năvodari expiră la data de 5 martie, consilierii PSD și PNL au ales un nou președinte în persoana liberalului Florin Chelaru.
Cu privire la deciziile viitoare ale consilierilor PNL și PSD, Nicolae Matei a declarat: "Eu și colegii mei vom face tot ce depinde de noi astfel încât să blocăm în continuare acțiunile lui Calapod". El a declarat și că "aleșii PSD și PNL au depus o plângere împotriva lui Calapod pentru instigare la fals și uz de fals, precum și pentru nerespectarea unor hotărâri de instanță".
Disensiunile dintre Matei & Co, pe de o parte, și consilierii PD-L, avându-l alături pe primarul Calapod, de cealaltă parte, nu par să se soluționeze curând, și asta pentru că debandada instituită în Năvodari e alimentată în permanență de noi și noi răsturnări de situație dar, mai ales, de imposibilitatea ajungerii la un consens între cele două tabere. Atât primarul Calapod, cât și gașca lui Matei așteaptă ca Prefectura Constanța, respectiv prefectul Dănuț Culețu să decidă, în urma analizei detaliate a tuturor hotărârilor, care dintre cele două variante este cea legală și, în consecință, ce proiecte de hotărâre sunt valide.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9604 secunde