Turcia neagă că a furnizat energie electrică Statului Islamic

83
Turcia neagă că a furnizat energie electrică Statului Islamic - stat-1434548941.jpg

Articole recomandate

Ministrul turc al Energiei Taner Yildiz a dezmințit informații de presă potrivit cărora Turcia a furnizat energie electrică orașului sirian Tal Abyad pe când se afla sub controlul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), relatează ziarul Hurriyet în pagina electronică.



Potrivit unei publicații locale, care citează un muncitor anonim din cadrul companiei de distribuție a energiei electrice Dicle, firma a furnizat curent electric orașului Tal Abyad de pe teritoriul provinciei turce Sanliurfa, situată la frontiera cu Siria.

"Informațiile din unele publicații naționale și internaționale cu privire la o presupusă furnizare de energie din Sanliurfa către Tal Abyad nu reflectă adevărul", a declarat Taner Yildiz, potrivit Digi24.ro.

Ministrul turc a acuzat totodată presa de faptul că scrie în continuare despre acest subiect, în pofida dezmințirilor companiei.

Confruntările armate dintre forțele kurde, susținute cu atacuri aeriene de către coaliția antijihadistă condusă de către Statele Unite, și jihadiștii din cadrul SI s-au intensificat în ultima săptămână. Luptătorii kurzi au cucerit Tal Abyad luni, însă un nou val de mii de refugiați a trecut frontiera în Turcia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2944 secunde