Video Ucraina / Atacul din Mariupol, asumat de un lider prorus. Kievul cere convocarea Consiliului de Securitate ONU. VIDEO

140
Ucraina / Atacul din Mariupol, asumat de un lider prorus. Kievul cere convocarea Consiliului de Securitate ONU. VIDEO - mauripol-1422118312.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise într-un atac cu rachete Grad care a vizat în această dimineață un cartier al orașului-port ucrainean Mariupol, anunță autoritățile ucrainene, atribuind agresiunea insurgenților proruși. Administrația de la Kiev a cerut convocarea de urgență a Consiliului de Securitate ONU. Aleksandr Zaharcenko, liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk, a asumat atacul cu rachete comis la Mariupol.

Aleksandr Zaharcenko, liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk, a asumat atacul cu rachete comis la Mariupol, anunțând lansarea unei ofensive insurgente în această zonă, relatează AFP, citată de Mediafax.ro.

"Ofensiva de la Mariupol a debutat astăzi. Acesta va fi cel mai bun omagiu pentru toate victimele", a declarat Zaharcenko, citat de RIA Novosti.

Bilanțul atacului cu rachete Grad din orașul ucrainean Mariupol a ajuns la 20 de morți, anunță șeful Poliției locale, Viaceslav Abroschin, în timp ce Administrația de la Kiev a cerut convocarea de urgență a Consiliului de Securitate ONU, relatează AFP.

"La morgă au fost aduse 20 de cadavre. Este posibil ca bilanțul să crească", a declarat Abroschin în cursul unei reuniuni de urgență a Statului Major ucrainean, convocată de premierul Arseni Iațeniuk.

Bilanțul precedent era de 15 morți.

Ministrul ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak, a anunțat că insurgenții proruși au adus sisteme de rachete în jurul orașului Mariupol. "Situația s-a deteriorat mult în ultimele 24 de ore", a spus Poltorak.

Premierul Arseni Iațeniuk a cerut Occidentului să convoace urgent o reuniune a Consiliului de Securitate ONU. "Comunitatea internațională trebuie să oprească agresiunea Rusiei, care amenință securitatea internațională", a spus Iațeniuk.

"Insurgenții au lansat rachete Grad spre portul Mariupol. (...) Mai multe case au fost distruse", a comunicat armata ucraineană.

Potrivit Primăriei orașului, o rachetă a căzut într-o piață comercială.

Mariupol este singurul oraș mare din estul Ucrainei aflat sub controlul forțelor guvernamentale.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat, potrivit estimărilor, cu aproape 5.000 de morți.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6589 secunde