Ucraina cere de urgență curent din România. Sistemul energetic nu a fost încă atacat, dar Kievul este în impas

590
Ucraina cere de urgență curent din România. Sistemul energetic nu a fost încă atacat, dar Kievul este în impas - image20231123267047550sistemulel-1700752599.jpg
Strategia Moscovei în războiul din Ucraina constă și în atacul sistemului energetic, atât producție cât și distribuție. Deși, Moscova nu a lovit încă capacitățile de producție, Ucraina se înfruntă deja cu o penurie de curent, datorată, în parte scăderii temperaturilor.
Operatorul de energie Ukrenergo a anunțat joi că rețeaua de electricitate ucraineană se află într-o situație „dificilă” de miercuri și că a cerut furnizări de urgență de la România, Slovacia și Polonia, transmite AFP.


Deși Rusia nu a desfășurat până acum bombardamente masive asupra sistemului energetic ucrainean, așa cum a făcut-o iarna trecută, acesta se chinuie deja să facă față creșterii consumului provocat de scăderea temperaturilor. „Astăzi, consumul de electricitate continuă să crească, iar sistemul energetic este în deficit”, a informat Ukrenergo pe Telegram, precizând că miercuri a fost nevoită să recurgă la „asistență de urgență” din partea a trei țări vecine: România, Slovacia și Polonia.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8519 secunde