Ucraina fierbe din nou! Zeci de oameni au fost uciși în câteva ore

256
Ucraina fierbe din nou! Zeci de oameni au fost uciși în câteva ore - ucrainacrizarazboicvil2a9f2181dd-1433486084.jpg

Articole recomandate

Lupte grele în estul Ucrainei, unde 24 de oameni au fost uciși în ultimele ore. Armata ucraineană susține că separatiștii au lansat o nouă ofensivă în apropiere de Donețk. La scurt timp, președintele Petro Poroșenko a declarat că țara sa trebuie să se pregătească pentru o invazie la scară largă din partea Rusiei. De cealaltă parte, Moscova susține că armata ucraineană ar fi violat armistițiul, tocmai ca să obțină noi sancțiuni împotriva Rusiei.


Așa arată Estul Ucrainei după patru luni de la armistițiul de la Minsk. Rebelii și armata ucraineană s-au confruntat în orașul Marinka, situat aproape de Donețk. Kievul spune că separatiștii încearcă să câștige mai mult teritoriu și să înainteze spre vest. Potrivit datelor publicate de ambele tabere, cinci dintre cele 24 de persoane ucise recent erau civili.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a susținut un discurs despre starea națiunii în care a dezvăluit că în Ucraina sunt 9.000 de soldați ruși.

"Armata trebuie să fie pregătită pentru o reînnoire a ofensivei inamicului în Donbas, la fel cum trebuie să fie și pentru o invazie la scară largă de-a lungul întregii granițe cu Rusia. Trebuie să fim cu adevărat pregătiți pentru asta." - a accentuat președintele ucrainean.

În opinia rușilor, conflictul din Estul Ucrainei este o provocare a Ucrainei înainte de summitul Uniunii Europene. Rusia spune că ucrainenii forțează adoptarea de noi sancțiuni economice împotriva Moscovei.

Între timp, NATO așteaptă o îmbunătățire a relațiilor cu Rusia și îi liniștește pe vecinii regionali ai Moscovei. Secretarul general al Alianței a spus că Rusia nu reprezintă o amenințare imediată pentru statele membre NATO, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4854 secunde