Ucraina: În oţelăria Azovstal sunt peste 400 de răniţi, afirmă surse din batalionul Azov

125
Ucraina: În oţelăria Azovstal sunt peste 400 de răniţi, afirmă surse din batalionul Azov - azovstal-1651128508.jpg

Articole de la același autor

În oţelăria Azovstal din oraşul ucrainean Mariupol (sud-est), asediat de armata rusă, se află în prezent peste 400 de răniţi, deopotrivă militari şi civili, potrivit unor surse din batalionul Azov, parte integrantă a forţelor armate ucrainene, transmite EFE, citată de Agerpres.

Un sanitar din batalion, identificat doar ca Hassan, a declarat miercuri la televiziunea publică ucraineană că cifra este în continuă creştere dat fiind că "focul de artilerie, bombardamentele şi impactul rachetelor nu se opresc nicio secundă".

"Dintre răniţi, cel puţin o treime, dacă nu chiar mai mult, au nevoie de intervenţie urgentă. În aceste condiţii, inevitabil că unii vor muri", a adăugat el.

Aceeaşi sursă a dat asigurări că, din cauza asediului rusesc, cei 500 de militari care rezistă în oţelărie, împreună cu circa 1000 de civili, nu au la dispoziţie echipamente medicale şi medicamente.

În ceea ce priveşte accesul la apă potabilă şi la hrană, situaţia este "extrem de gravă", a adăugat sanitarul, care a spus că, potrivit calculelor sale, hrana mai ajunge doar pentru o săptămână, iar apa se va termina "probabil" în patru zile.

Petro Andriuşcenko, consilier al primarului din Mariupol, a declarat că bombardamentele ruse asupra oţelăriei nu se opresc şi afectează şi zonele urbane din jurul uzinei, unde au provocat mai multe incendii.

Autorităţile ruse le-au dat un ultimatum militarilor ucraineni care rezistă în oţelărie, care nu a fost respectat, iar luni au anunţat un armistiţiu pentru a permite evacuarea civililor, însă nici acesta nu a fost pus în aplicare, potrivit Kievului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5418 secunde