UE a ajuns la un acord pentru limitarea bonusurilor bancherilor

241
Un acord de principiu pentru limitarea bonusurilor acordate bancherilor a fost convenit în noaptea de miercuri spre joi, între Parlamentul european și președinția irlandeză a Uniunii Europene, în ideea de a răspunde criticilor opiniei publice față de beneficiile bancherilor, transmite Reuters. 


Potrivit unui acord provizoriu, bonusurile bancherilor vor fi limitate automat la salariul de bază pe un an. În cazul în care majoritatea acționarilor unei bănci sunt de acord, bonusurile pot fi majorate până la de două ori salariul anual de bază.

"Pentru prima dată în istoria reglementării pieței financiare europene, vom limita bonusurile bancherilor", a declarat europarlamentarul austriac Othmar Karas, negociatorul-șef din partea Parlamentului European.

Acest acord, convenit după zece luni de negocieri, urmează să fie discutat, marți, la următoarea reuniune a miniștrilor europeni de Finanțe. Acordul face parte dintr-un plan mai amplu destinat să facă băncile mai sigure, după criza financiară din 2008. Pentru ca acordul să devină lege, el va trebui să fie votat cu majoritate de Consiliul UE, unde sunt reprezentate statele membre. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 11 Februarie 2013
Stire din Sănătate : UE are grijă de auzul nostru
Pagina a fost generata in 0.9037 secunde