UE a înăsprit sancțiunile împotriva Coreei de Nord

135
UE a înăsprit sancțiunile împotriva Coreei de Nord - euflag-1361208683.jpg
Uniunea Europeană a consolidat astăzi regimul de sancțiuni împotriva Coreei de Nord, pentru a protesta împotriva testului nuclear efectuat la 12 februarie de Phenian, a declarat o sursă europeană.

Reuniți la Bruxelles, miniștrii Afacerilor Externe din cele 27 de țări UE au hotărât în mod special adăugarea de noi nume pe lista persoanelor și entităților supuse interdicției de a călători, sau înghețarea fondurilor, a precizat aceeași sursă.

Miniștrii au înăsprit restricțiile impuse produselor asociate programului nuclear sau balistic al Coreei de Nord.

"Este vorba de măsuri severe destinate demonstrării opoziției noastre față de testul nuclear", a explicat un oficial european, în urmă cu o săptămână.

Șeful diplomației europene, Catherine Ashton, a apreciat la 12 februarie că testul nuclear reprezintă "o nouă încălcare flagrantă a regimului global de neproliferare și o încălcare gravă a obligațiilor internaționale" impuse Phenianului, "de a nu produce sau testa arme nucleare". Ea cerut comunității internaționale să ofere un răspuns "ferm și unitar".

Măsurile UE se adaugă celor întreprinse de ONU. Bruxelles-ul a demarat inspecții ale vapoarelor și supravegherea instituțiilor financiare europene și relațiile cu băncile din Coreea de Nord.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 11 Februarie 2013
Stire din Sănătate : UE are grijă de auzul nostru
Pagina a fost generata in 0.3114 secunde