Londra dorește un "răspuns puternic" din partea ONU la testul nuclear nord-coreean

157
Londra dorește un
Ministrul britanic de Externe, William Hague, a condamnat, ieri, noul test nuclear al Coreei de Nord și a anunțat că dorește un "răspuns puternic" din partea Consiliului de Securitate al ONU. 


"Condamn puternic acest act care încalcă rezoluțiile 1.718, 1.874 și 2.087 ale Consiliului de Securitate al ONU", a declarat șeful diplomației britanice, citat într-un comunicat. "Marea Britanie va în-cerca să inițieze consultări de urgență cu partenerii săi din cadrul Consiliului de Securitate al ONU și îndeamnă la un răspuns puternic față de acest ultim eveniment", a adăugat el.

"Dezvoltarea de către Coreea de Nord a capacităților sale nucleare și de rachete balistice constituie o ame-nințare la adresa securității interna-ționale și regionale", a continuat Hague, denunțând "provocări repetate".

În opinia ministrului britanic, Coreea de Nord trebuie "să opteze", și anume fie "încetează dezvoltarea programelor sale nucleare și de rachete balistice și revine la masa negocierilor, fie se expune unei izolări mai mari și unor noi acțiuni din partea Consiliului de Securitate și comunității internaționale".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6731 secunde