SUA, pregătite să ridice ultimul obstacol din calea reformei FMI

134
Statele Unite ale Americii, care blochează de facto reforma guvernării FMI, "lucrează activ" cu Congresul pentru a ridica ultimul obstacol ce împiedică procesul să ajungă la final, a anunțat o înaltă responsabilă din cadrul Trezoreriei americane. 


Votată în 2010, reforma Fondului Monetar Internațional menită să sporească ponderea țărilor în curs de dezvoltare și să tripleze valoarea resurselor permanente ale acestuia (cote-părți) este suspendată de mai multe luni, din cauza unei ratificări parlamentare ce trenează în SUA, principalele contribuitoare ale instituției financiare internaționale, scrie AFP.

Pentru a intra în vigoare, acest text are nevoie de aprobarea a 113 din cele 188 de state membre, reprezentând 85% din drepturile de vot din cadrul consiliului de administrație al FMI. Ratificarea Statelor Unite ale Americii și cele 16,7% drepturi de vot ale acestora sunt singurele care mai lipsesc din acest tablou.

"Lucrăm în mod activ cu Congresul pentru a obține o lege care să implementeze reforma FMI din anul 2010", a declarat subsecretarul de stat al Trezoreriei însărcinat cu problemele internaționale, Lael Brainard, fără a face și alte precizări cu privire la un eventual calendar. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2052 secunde