UE va media între Marea Britanie și Argentina

560
UE va media între Marea Britanie  și Argentina - uemediator-1330617852.jpg
Uniunea Europeană a anunțat că intenționează să angajeze "demersuri diplomatice adecvate" cu Argentina pentru a încerca să soluționeze diferendul comercial cu Marea Britanie, legat de disputa dintre cele două țări cu privire la Insulele Falkland / Malvine, transmite France Presse.

"Uniunea Europeană va angaja demersuri diplomatice adecvate în vederea clarificării acestei îngrijorări comerciale legitime" ale Marii Britanii, a declarat pentru agenția franceză de presă purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene pentru problemele comerciale - John Clancy.

Este vorba despre o reacție la apelul lansat anterior de Marea Britanie care a invitat UE să îi împărtășească "îngrijorarea" față de Argentina în legătură cu o tentativă de restricționare a comerțului dintre cele două țări.

Luni, două vase de croazieră britanice nu au fost autorizate să acosteze la Ushuaia, în sudul Argentinei, de către autoritățile portuare, după ce făcuseră escală în Malvine. Iar marți, o sursă din cadrul Ministerului argentinian al Industriei a precizat că ministrul Debora Giorgi s-a întâlnit cu reprezentanții unor companii importatoare de produse britanice pentru a-i convinge să le înlocuiască cu produse de altă proveniență.

Argentina acuză Marea Britanie că încearcă să exploateze resursele de petrol și să dezvolte pescuitul în jurul Insulelor Malvine, zonă pe care o consideră ca făcând parte din teritoriul său. Tensiunile dintre cele două state s-au acutizat odată cu apropierea împlinirii, în aprilie, a 30 de ani de la războiul care le-a opus în 1982 pentru suveranitatea asupra Insulelor Falkland.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4597 secunde