Ultima zi de vacanța

327

Articole recomandate

De mâine, elevii con-stănțeni intră înapoi în sălile de clasă și, pentru mulți dintre ei, va începe febra evaluărilor.
Primii care se vor confrunta cu evaluări în al doilea semestru sunt elevii de gimnaziu. Pe 29 aprilie încep tezele unice. Prima probă este cea la limba și literatura maternă, urmează Limba și literatura română pe 5 mai, iar pe 13 mai proba la matematică. Elevii claselor a opta vor mai avea de trecut, în plus, și un examen la istorie sau geografie, în funcție de opțiune.
Și anul acesta, absolvenții de gimnaziu sunt admiși la liceu pe baza opțiunilor evaluate de calculator. Prima sesiune de repartizare începe imediat după încheierea anului școlar. Între 18 și 25 iunie se completează opțiunile, iar pe 4 iulie vor fi afișate rezultatele. Pentru cei care nu sunt repartizați din prima într-un liceu, mai sunt două sesiuni în luna iulie. Pentru absolvenții de liceu, examenele încep în a doua jumătate a lunii iunie.
Bacalaureatul va cuprinde, ca și anul trecut, trei probe orale - limba maternă, limba română și o limbă modernă la alegere și patru probe scrise și practice. Liceenii respinși vor mai avea o șansă în luna august.
După atâtea examene, e binevenită o pauză. Astfel că vacanța de vară va începe pe 13 iunie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9569 secunde