Un cutremur de 7,8 grade a zguduit insula indoneziană Sumatra

385

Articole recomandate

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade a fost resimțit ieri dimineață în nordul insulei indoneziene Sumatra, declanșând pentru scurt timp o alertă de tsunami și provocând o stare de panică, au anunțat autoritățile și Institutul de geofizică american (USGS), în timp ce serviciile de urgență au menționat că peste zece persoane au fost rănite anunță Mediafax.
Alerta de tsunami a fost ridicată la scurt timp după ora 07.00 (03.00, ora României), în provincia Aceh.
Seismul, localizat la o adâncime de 46 de kilometri, a avut epicentrul la 205 kilometri nord-vest de Sibolga, pe coasta de nord-vest a insulei Sumatra, și s-a înregistrat la ora locală 05.15 (01.15, ora României), potrivit USGS.
Agenția indoneziană de geologie a evaluat la 7,2 magnitudinea seismului și epicentrul la 60 de kilometri sud-est de Sinabang, pe insula Simeulue.
La scurt timp după producerea cutremurului, Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific a emis alerte privind posibile tsunami-uri locale, precizând însă că nu preconizează un val seismic de proporții.
Furnizarea de electricitate a fost întreruptă la Banda Aceh, capitala provinciei Aceh, dar telefoanele mobile puteau fi folosite.
Locuitorii au resimțit puternicul cutremur. Foarte mulți au decis să își părăsească domiciliul, de teama unui tsunami.
"A durat aproape un minut. Oamenii au intrat în panică și au ieșit afară. Cei care locuiesc lângă mare și-au folosit motocicletele pentru a se refugia în zonele mai înalte", a precizat corespondentul AFP.
Peste zece persoane au fost rănite, dintre care patru grav, în timp ce locuințele lor au fost avariate pe insula Simeulue, în largul coastelor din nord-vestul Sumatrei, potrivit serviciilor de urgență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7626 secunde