Un fost episcop catolic recunoaște că a abuzat sexual un copil

194

Articole recomandate

Un fost episcop catolic de origine germană, Georg Muller, a admis că a abuzat de un minor în urmă cu 20 de ani, a anunțat ieri bise-rica catolică din Norvegia, potrivit HotNews.ro.
"Biserica catolică din Norvegia este șocată după ce a aflat că un fost episcop, Muller din Trondheim, în sudul țării, a recunoscut că este vinovat de abuz sexual asupra unui minor și că acesta a fost motivul pentru care și-a părăsit postul anul trecut", arată un comunicat al bisericii citat de AFP.
Georg Muller, în vârstă de 58 de ani, născut lângă Trier, în Germania, a renunțat la postul său anul trecut, motivând atunci că este nepotrivit pentru munca pe care o făcea.
Potrivit cotidianului Adresseavisen, care a publicat primul povestea, totul s-ar fi petrecut acum 20 de ani, când Muller a fost preot în Trondheim. Victima a fost un băiat din cor, care are acum în jur de 30 de ani. El a primit daune din partea bisericii, notează HotNews.ro.
Anunțul vine după o serie de dezvăluiri compromițătoare la adresa clericilor catolici implicați în cazuri de abuzuri sexuale asupra minorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5747 secunde