Un politician finlandez important critică blocarea aderării României la Schengen

2531
Un politician finlandez important critică blocarea aderării României la Schengen - euflagbkgnd2-1316851626.jpg
Viitorul candidat la președinție al Partidului finlandez de Centru, Paavo Vayrynen, a criticat decizia Finlandei de a bloca includerea României și Bulgariei în spațiul Schengen.

"Finlanda nu are niciun motiv pentru a opri Bulgaria și România de a adera la Schengen", a scris Vayrynen vineri, pe blogul său. "Puteam bloca (aderarea - n.r.) împreună cu țări precum Germania și Franța, dar a fost nechibzuit să ne opunem numai împreună cu Olanda", a adăugat el, citat de Sofia News Agency.

Potrivit lui Vayrynen, Finlanda ar trebuie să se concentreze, în politica sa din UE, pe chestiunile esențiale se țin de interesul național.

Olanda și Finlanda s-au opus, joi, aderării României și Bulgariei la Schengen în Consiliul JAI, blocând obținerea consensului. Practic, aderarea României și Bulgariei nu a mai fost supusă la vot, amânându-se pentru o dată ce nu a fost stabilită.

Olanda și Finlanda au invocat motive ce nu țin de condițiile tehnice cerute în mod obișnuit pentru ca un stat să adere la Schengen - rezultate ireversibile în lupta împotriva corupției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.543 secunde