NASA avertizează: Satelitul UARS și-a schimbat poziția pe orbită. Vezi unde ar putea ateriza

2795
NASA avertizează: Satelitul UARS și-a schimbat poziția pe orbită.  Vezi unde ar putea ateriza - satelit94076900-1316848010.jpg
Satelitul de 6 tone care ar fi trebuit să se prăbușească vineri pe Pământ și-a încetinit căderea. NASA a anuțat că bucăți din UARS ar putea lovi Terra în acest weekend.

Agenția spațială americană a precizat că satelitul și-a schimbat poziția pe orbită, ceea ce determină o cădere mai lentă. NASA susține că acum și Statele Unite sunt în pericol de a fi lovite de resturile satelitului dezafectat.

Printre zonele cu factor ridicat de risc se numără și nord-vestul Italiei. Experții au recunoscut că e posibil ca o bucată de satelit să lovească pe cineva.

"Toți ne-am gândit că probabilitatea ca cineva să fie lovit este foarte scăzută, dar indiciile spun că nu poate fi exclusă", spune William Ailor, expert Corporația Spațială.

Un astronom amator susține că a surprins deja imagini cu aparatul, în urmă cu o săptămână, în nordul Franței. Satelitul este de mărimea unui autobuz, dar se va dezintegra aproape în totalitate din cauza frecării cu aerul.

Aproximativ 26 de componente vor ajunge totuși intacte la sol. Ele cântăresc, împreună, puțin peste 500 de kg, iar cea mai mare bucată va avea, probabil, 150 de kilograme.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3033 secunde