Video VIDEO: Un satelit de peste cinci tone se va prăbuși pe Pământ

1479
VIDEO: Un satelit de peste cinci tone se va prăbuși pe Pământ - satelitinternet-1316269663.jpg
Un satelit se îndreaptă spre Pământ și nimeni nu știe exact când și unde se va prăbuși. NASA a anunțat că ar putea afla cu exactitate locul în care va cădea, cu doar două ore înainte ca satelitul să intre în atmosferă.

Satelitul a fost trimis în spațiu în 1991, pentru a studia schimbările climatice. Acum, însă, orbitează necontrolat și ar putea oricând să se prăbușească pe Pământ. Cel mai devreme, acest lucru s-ar putea întâmpla la 24 septembrie, însă coordonatele date de NASA, legate de locul prăbușirii, acoperă mare parte din Terra.

57 de grade nord până la 57 de grade sud acoperă cam toată populația globului. Există un foarte mic procent care locuiește sub sau peste aceste latitudini, dar din cei șapte miliarde de oameni ai planetei cei mai mulți trăiesc între aceste latitudini, potrivit specialiștilor.

Mare parte din satelit se va topi în momentul în care va intra atmosferă, însă specialiștii de la NASA au identificat 26 de componente care vor rezista și vor ajunge pe Pământ. Șansele ca acestea să lovească pe cineva sunt de 1 la 3.200, spun cei de la NASA, care speră totuși să afle locul exact unde se vor prăbuși, informează Realitatea.net.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 23 Februarie 2010
Stire din Diverse : Camera cu vedere la Terra
Marţi, 10 Noiembrie 2009
Stire din Diverse : Cu liftul, spre stele
Pagina a fost generata in 0.1873 secunde