Află când va cădea satelitul american pe Pământ

3173
Află când va cădea satelitul american pe Pământ - uars-1316673398.jpg
Satelitul american UARS (Upper Atmosphere Research Satellite) se va dezintegra mâine, intrând în atmosfera Pământului, a anunțat NASA ieri, fără a putea aproxima locul și ora la care se va produce evenimentul.
UARS - satelit cu lungimea de 10 m și greutatea de circa șase tone - a fost plasat pe orbita circumterestră în 1991 de naveta Discovery pentru a studia straturile superioare ale atmosferei. El și-a încetat misiunea în 2005 și, din cauza lipsei de carburant, va cădea pe Terra în 23 septembrie, informează NASA.
"Deși o mare parte din satelit se va sfărâma în numeroase bucăți la intrarea în atmosferă, nu toate rămășițele vor arde", avertizase NASA sâmbătă, precizând că îi este imposibil să prevadă locurile unde vor cădea aceste resturi.
Agenția americană a indicat doar că satelitul va cădea undeva între 57 grade latitudine nordică și 57 grade latitudine sudică, suprafață care acoperă o mare parte din Terra.
"Până în prezent nu a existat niciodată un accident provocat de un dispozitiv spațial care reintră în atmosferă", a ținut NASA să precizeze, informează Agerpres.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 23 Februarie 2010
Stire din Diverse : Camera cu vedere la Terra
Marţi, 10 Noiembrie 2009
Stire din Diverse : Cu liftul, spre stele
Pagina a fost generata in 0.3327 secunde