Un presupus jihadist a ucis cu sânge rece un polițist și pe soția acestuia, într-o suburbie a Parisului

89
Un presupus jihadist a ucis cu sânge rece un polițist și pe soția acestuia, într-o suburbie a Parisului - paris-1465887119.jpg

Articole recomandate

O crimă violentă a avut loc, luni noaptea, într-o suburbie a Parisului. Astfel, un presupus jihadist a intrat în locuința unui polițist și l-a ucis atât pe el, cât și pe soția acestuia, potrivit agențiilor de presă internaționale, citate de Agerpres.

Mai întâi, bărbatul l-a ucis pe polițist, după care i-a luat ostatici pe soția și fiul de trei ani ai acestuia. Deși, autoritățile au încercat să negocieze cu el, bărbatul a ucis-o și pe soția polițistului. El a fost împușcat mortal într-un asalt al forțelor speciale Raid. Ulterior, autoritățile l-au identificat pe atacator ca fiind un vecin al familiei.

Atacul armat a fost anunțat de agenția de știri Amaq, care l-a numit pe bărbat "un combatant al Statului Islamic": "Un combatant al SI l-a ucis pe comisarul-adjunct de poliție din orașul Les Mureaux, precum și pe soția acestuia cu armă albă în apropiere de Paris", a scris agenția.

Presupusul ucigaș al unui polițist francez este un tânăr de 25 de ani, Larossi Abballa, condamnat în 2013 pentru participare la o filieră jihadistă care acționa între Franța și Pakistan, relatează marți AFP, citând surse concordante. Judecat împreună cu alți șapte inculpați, el fusese condamnat la trei ani de închisoare, dintre care șase luni cu suspendare pentru "asociere criminală în vederea pregătirii de acte teroriste", conform unor surse apropiate dosarului. El este originar din Mantes-la-Jolie, localitate situată la 60 km vest de Paris, potrivit AFP.

Crima a avut loc în suburbia Parisului Magnanville, la aproximativ 50 km nord-vest de capitala franceză și circa 20 km de Les Mureaux unde era staționat ofițerul de poliție. Procurorii francezi au lansat o anchetă pentru a determina dacă atacul din Magnanville a fost dirijat de o grupare teroristă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2162 secunde