Un reactor nuclear din Elveția, oprit de urgență

162
O oprire de urgență s-a produs, ieri, la un reactor nuclear elvețian, Benznau II, în urma unui incident a cărui natură nu a fost încă determinată și care a avut loc în "partea non-nucleară a centralei", a anunțat grupul energetic elvețian Axpo. 


Reactorul nu a fost încă repornit, a declarat Daniela Biedermann, un purtător de cuvânt al Axpo care gestionează centrala Beznau. În urma acestei opriri de urgență, "au ieșit aburi din partea non-nucleară" a centralei, a declarat Axpo. Inspecția federală a securității nucleare IFSN a fost imediat informată. Aceasta va trebui să dea aprobarea repornirii sistemului.

La sfârșitul lui septembrie 2011, parlamentul elvețian a aprobat renunțarea progresivă la energia nucleară, ca reacție la accidentul foarte grav care a avut loc, în martie, la Fukushima, în Japonia. Elveția a fost primul stat din lume care a reacționat la această catastrofă, recoman-dând ca cele cinci reactoare nucleare aflate în funcțiune să nu fie înlocuite la finalul perioadei de exploatare, în 2034.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7745 secunde