Un restaurant de fast-food din Australia a înlocuit salata cu varză din cauza inflației

143
Un restaurant de fast-food din Australia a înlocuit salata cu varză din cauza inflației - varzascandal-1654782910.jpg

Articole de la același autor

Premierul australian a reacţionat joi la „scandalul verzei” care agită reţelele sociale din ţara sa după decizia companiei KFC de a adăuga varză în salată din cauza inflaţiei galopante care afectează salata verde, informează AFP. Oficialul a glumit spunând că va discuta problema în consiliul de miniștri.


Premierul Anthony Albanese a spus că decizia „nebună” a KFC de a înlocui jumătate din salata verde cu varză în hamburgerii săi cu pui şi în alte produse a dus la o criză naţională.


În Australia, ţară unde inflaţia este de 5,1%, preţurile la salata verde au crescut cu 300% în unele oraşe, din cauza recentelor inundaţii şi a creşterii preţurilor la carburant la nivel mondial, conform Agerpres.


O singură bucată de salată verde iceberg, care putea fi achiziţionată altădată cu 2 dolari australieni (1,34 de euro), costă deja aproape 8 dolari (5,35 de euro) la Sydney şi Melbourne.


În consecinţă, reţeaua de fast-food KFC a anunţat la începutul săptămânii că clienţii săi australieni vor trebui să se mulţumească o perioadă cu un amestec jumătate salată-jumătate varză în hamburgerii săi. Această decizie a provocat furie printre numeroşi internauţi australieni.


„Varza nu este acelaşi lucru ca salata verde. Pur şi simplu nu este corect”, a explicat Albanese la postul de radio KIIS FM din Sydney. „Voi pune aceasta pe agenda consiliului de miniştri de astăzi. Cabbagegate! (scandalul verzei)”, a glumit premierul australian.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5212 secunde