Poliţia Rutieră, în acţiune la Constanţa! Se trece pe roşu, se vorbeşte la telefon, se merge cu viteză! Amenzi şi permise suspendate

383
Poliţia Rutieră, în acţiune la Constanţa! Se trece pe roşu, se vorbeşte la telefon, se merge cu viteză! Amenzi şi permise suspendate - xpolitiarutiera-1654508113.jpg
Traficul din Constanţa este el infernal, însă asta nu îi împiedică pe unii şoferi să meargă cu viteză, destul de mare în unele cazuri, să fie agresivi în trafic, să folosească telefonul mobil în loc să fie atenţi la drum sau chiar să treacă pe culoarea roşie a semaforului. Dovadă stau amenzile date de oamenii legii şi permisele reţinute, după câteve zile de razii.


Concret, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Constanţa au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii depăşirii limitei legale de viteză, în municipiul Constanţa.
 

Astfel, au fost legitimate aproximativ 100 de persoane, fiind oprite, pentru control, peste 90 de vehicule.

În urma activităţilor, poliţiştii au aplicat 71 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 22.000 de lei, dintre care 56 pentru depăşirea regimului legal de viteză.
 

Totodată, au fost reţinute, în vederea suspendării, şapte permise de conducere, dintre care trei pentru depăşirea, cu peste 50 km/h, a vitezei legale şi patru pentru pătrunderea pe culoarea roşie a semaforului.

Acţiuni pentru creşterea gradului de disciplină rutieră

De asemenea, în perioada 30 mai - 5 iunie a.c., oamenii legii din cadrul Serviciului Rutier şi ai formaţiunilor rutiere din judeţul Constanţa au desfăşurat acţiuni punctuale pentru creşterea gradului de disciplină rutieră.

Astfel, în perioada menţionată, au fost aplicate 880 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 375.000 de lei, dintre care 295 pentru depăşirea regimului legal de viteză, 31 pentru folosirea telefonului mobil şi 17 pentru nesemnalizarea la schimbarea direcţiei de mers.

Totodată, au fost reţinute, în vederea suspendării, 83 de permise de conducere, dintre care 32 pentru depăşirea, cu peste 50 km/h, a vitezei legale admise, opt pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, nouă pentru neacordarea de prioritate pietonilor şi trei pentru conducere agresivă.

De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4933 secunde