Ziua Mondială a Mediului, serbată de angajații Rompetrol printr-o acțiune de ecologizare

189
Ziua Mondială a Mediului, serbată de angajații Rompetrol printr-o acțiune de ecologizare - rompetrolziuamediului-1654509058.jpg
Angajați Rompetrol din Năvodari și București au marcat a 50-a aniversare oficială a mediului înconjurător printr-o acțiune de voluntariat de colectare selectivă și reciclare a resturilor abandonate pe plajele comunei Corbu, în parteneriat cu autoritățile și școlile locale.


5 iunie este ziua în care Organizația Națiunilor Unite ne reaminește că este responsabilitatea fiecăruia de a proteja planeta și conserva biodiversitatea, amenințată de schimbările climatice.


“Dobrogea este un adevărat muzeu al biodiversității cu peste 70 de rezervații și arii naturale protejate, și suntem conștienți de rolul nostru de a contribui la menținerea acestor ecosisteme bogate ale Mării Negre, lacului Siutghiol și biosferei Delta Dunării. Pe lângă investițiile susținute în tehnologie pentru a minimiza impactul operațiunilor noastre, ne extindem grija față de mediu prin proiecte de responsabilitate socială și voluntariat, alături de partenerii locali” – Felix Crudu, directorul Rafinăriei Petromidia.


Această campanie contribuie la susținerea a trei obiective din Agenda de Dezvoltare Durabilă a ONU: Acțiune asupra Climei (13), Viața pe Pământ (15) și Parteneriate pentru Realizarea Obiectivelor (17), la care compania s-a angajat prin proiectele sale de mediu.


În România rata de colectare selectivă și reciclare la nivel municipal este de 11%, departe de obiectivul de 50% ce trebuia atins în 2020, impus de Uniunea Europeană, într-un efort de a reduce cantitatea de deșeuri generată și de promovare a economiei circulare. Demersul companiei promovează mesajul ONU de anul acesta, că avem #OnlyOneEarth, și este de datoria fiecăruia de a gestiona responsabil deșeurile astfel încât acestea să nu afecteze și mai mult ecosistemele fragile.


În regiunea Dobrogea, Rompetrol se implică în proiecte de responsabilitate socială în domeniile sănătate, educație, protecția mediului, cultură, în 2021 – 2022 compania investind peste 1 milion USD pentru susținerea comunităților locale. Proiectele în derulare de anul acesta vizeaza dotarea cu aparatura medicală de oftalmologie a cabinetului medical din comuna Corbu, a centrului medical de sănătate din Năvodari cu aparatură pentru cabinetul de ginecologie, a spitalului Județean Constanța, dar și lucrări de modernizare pentru locuințele protejate din Lazu, din administrarea DGASPC, etc.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7148 secunde